RTM, kevyt-RTM ja alipainesäkitys

Uutiset

KG Enterprise Oy on sulautunut YTM-Industrial Oy:öön 1.1.2013. Sulautuminen ei vaikuta tuotevalikoimaamme tai toimintaamme muutoin kuin tehostamalla ja selkeyttämällä sitä. Lue koko tiedote

Pinteco Oy has merged with YTM-Industrial Oy on the 31st of December 2012. Read more...

Kysy lisää

Autamme mielellämme.
Soita +358 29 006 230 tai lähetä sähköpostia.

RTM, kevyt-RTM ja alipainesäkitys

KG Enterprise tuntee RTM- ja kevyt-RTM teknologian. Toimitamme asiakkaillemme laitteistoja ja raaka-aineita sekä koulutamme ja tarvittaessa konsultoimme asiakasyrityksiä RTM-tekniikan käyttöönotossa. Järjestämme alan koulutusta yhteistyössä koulutuslaitosten kanssa sekä myös yksittäisille yrityksille. Toimintamme runkona on MagnumVenusPlastechin laitteet sekä tarvikkeet RTM-prosessiin ja Diatexin kulutustavarat alipainesäkitykseen ja –infuusioon.

Uutta!

MagnumVenusPlastech on tuonut markkinoille FlexMolding -teknologian. Se on eräänlainen kevyt-RTM prosessin ja kalvoinfuusion välimuoto. Hartsi ja kovete sekoitetaan injektointilaitteessa ja pumpataan pienellä paineella joustavan muotin alle. Muotissa on alipaine, joka kuljettaa hartsia kuivaan lujitteeseen. Kun pumpulta tulevan hartsin paine nousee liian korkeaksi (ja säkkiin menee ”liian paljon” hartsia), injektioventtiilin vieressä oleva paineanturi sulkee injektioventtiilin. Kun paine muotissa taas tasaantuu, anturi avaa venttiilin ja hartsi pääsee taas kulkemaan muottiin.

Hartsiin sekoitetaan kovetetta vain sen verran kuin sitä tarvitaan ja hukka jää pieneksi. Pitkissä injektoinneissa voidaan tarvittaessa kovetteen määrää suurentaa loppua kohden. Paineantureiden ansiosta hartsia pystytään ”tunkemaan” alipainesäkkiin optiminopeudella, joten injektointi tapahtuu aina mahdollisimman nopeasti. Injektointilaite ja hartsiletkut voidaan huuhdella injektointiventtiilin kärkeä myöten kätevällä huuhtelumekanismilla uuden IVx3 3-tieventtiilin avulla.

Suuremmissa muoteissa käytetään useampaa hartsinsyöttölinjaa. MVP:n infuusion ohjauspaneelilla voidaan hallita muotin ulkopuolelta 3 hartsinsyöttölinjan venttiilit.

Suurimman hyödyn FlexMoldingista saa, kun käytetään silikonista tai polyuretaanista tehtyä useampaan kertaan käytettävää alipainesäkkiä. MagnumVenusPlastech on kehittänyt silikonisäkkeihin patentoidut tiiviste- ja liitinratkaisut. Säkeissä voidaan käyttää kevyt-RTM puolelta tuttuja ja testattuja injektointiventtiiliratkaisuja (Turbo AutoSprue).  

KG Enterprise Oy toimittaa kaikki FlexMoldingissa tarvittavat laitteet (injektiolaite, silikoniruisku ym.)ja tarvikkeet. Lue lisää tietoa oheisista FlexMolding esitteistä!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Anne Saarenvirta
Lähetä sähköpostia
Puh. 029 006 5457

Juha Jansson
Lähetä sähköpostia
Puh. 040 849 1099

Vaihde:

Lähetä sähköpostia
Puh. 029 006 230

Huomaathan, että toimitamme tuotteita teollisuuden ammattikäyttäjille. Emme tee ollenkaan käteiskauppaa, eikä meillä ole myyntipistettä yksityisasiakkaille.